Breathwork on the Beach

Safety Note: never do the wim hof breathing in or so close to water that you could fall in!

Lekker ademen in de buitenlucht. 

Weg van alle corona gedoe en besmettingsgevaar.

Wij ademen bijna elke zaterdagochten op het strand bij Zuiderplas in 's-Hertogenbosch.

Lekker op 1.5m afstand en in de buitenlucht.

Na het ademen gaan sommige mensen ook plonsen in het water. 

Wil je meedoen? Heb je vragen?

Stuur mij een mail voor info. Rejuveniced@gmail.com


Waarom Wim Hof ademhaling doen voordat je het koud water in gaat?

Pas op: doe de ademhaling nooit in het water of aan de kant, waar je in zou kunnen vallen.

Koud water dippen is een fantastisch ervaring, maar het doet wel wat met je, zowel fysiek als mentaal. Dus moet je goed voorbereiden. Je adem bewust gebruiken is dé manier om dat te doen. Dankzij je adem kun je controle krijgen over de reactie van je lichaam én je mind tijdens de ervaring.

Er zijn een aantal zaken die meespelen. Ten eerste is er het mentale aspect. Het doen van de Wim Hof ademhalingsoefening haalt je razendsnel uit je hoofd en stroom van gedachten. Dankzij de adem krijg je focus, scherpte, het brengt je volledig in het hier en nu. Ten tweede zorgt specifiek de Wim Hof Methode voor een betere balans tussen zuurstof en kooldioxide en een optimale zuurtegraad in je lichaam. Je brengt jezelf in optimale conditie.


Wat voor effect heeft de Wim Hof Methode op je zenuwstelsel en je reactie op stress?

Dankzij de Wim Hof Methode train je de flexibiliteit van je zenuwstelsel, iets wat je gaat helpen om kalm(er) te blijven in het ijsbad. En - als je het vaker doet - in elke situatie in je leven.

Bij de Wim Hof ademhaling ga je in eerste instantie heel snel en intens ademen, als een soort hyperventilatie. Dit stimuleert de stressrespons in je lijf, je maakt een stoot adrenaline aan van heb-ik-jou-daar. Volgens Hof zelf maak je meer adrenaline dan tijdens een eerste keer bungeejumpen.

Juist op het moment dat je lichaam denkt: ‘Let’s go!’, trap jij op de rem. Want je stopt dan tijdelijk met ademen, in Hof-termen: de retentie. Je geeft zo je systeem het signaal om kalm te blijven in het heetst van de strijd. Je gaat abrupt van volledig ‘aan’ naar complete ontspanning.

Bij chronische stress sta je altijd ‘aan’ en lukt het je niet meer (volledig) te ontspannen. De gevolgen van altijd aan staan zijn eerst te merken in allerlei spanningsgerelateerde klachten (zoals onrust, kort lontje, duizeligheid, slecht slapen, weinig concentratie, spastische darmen, etc). Kom je nooit meer tot die echte ontspanning, tot rust en herstel, dan val je op een gegeven moment om. Een computer die altijd aanstaat loopt op een gegeven moment ook vast.

Met de Wim Hof ademhalingstechniek train je (onder meer) je zenuwstelsel om weer gezond en flexibel te worden, zodat je ook die diepe ontspanning weer kunt bereiken en je systeem makkelijker kan switchen tussen aan en uit. Je zult beter kunnen omgaan met elke vorm van stress in je leven.

Copyright: Deze tekst is (deels)geleend van:

https://www.thebreathworkmovement.nl/blog/wimhofmethode - geschreven door Nikki van der Velden.


Safety Warning - Never do Wim Hof basic breathing in the water or at the side of the water where you could fall in. The breathing technique in the water is very specific and should be followed at all times. Please follow instructions from a qualified Wim Hof Instructor and do not do it alone. 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram